Subscribe

RSS Feed (xml)



Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Tuesday, December 20, 2011

Menambah Jana Pendapatan Kita..sesuai sgt utk student..:)

bila miskin kata PEMALAS, bila kaya kata GILA DUNIA…bila tak cukup duit,buat

loan dgn bank kata RIBA..bila cari duit lebih kata GILA DUIT..bila nak kongsi

kata BOHONG, x kongsi kata SOMBONG…tak tunjuk bukti kata TIPU, dah ada bukti

masih TAK PERCAYA……..nk tunjuk jalan.BAGI ALASAN…teach ur mind to

agreed..beri peluang pada diri sendiri…

USAHA TANGGA KEJAYAAN..

Alhamdulillah,masuk lagi RM100 ari ni.. ^_^

Jangan lepaskan peluang ini..modal hanya RM100 shj…!

Memang ma$$yukkk!!

program jana pendapatan dalam gandaan rm100

jom sertai kami di slimberryextreme disamping

menjana gandaan rm100 anda berpeluang

menyertai program utama wela dan memperolehi

usd setiap minggu anda bakal mendapat limpahan

downline dr upline..
klik this link-qisyana

bila lg kawan-kawanku....sy da start..korang bila lagi..:P

Sunday, August 7, 2011

letih,stress,blurr...mcm2..$_$

assalammualaikum....

hmm...lamanya x update blog ne....bz jak kn... sem ne short sem... suma keja wt tergesah-gesah..huhu sabar2... tdi bru blik dri kl, rmah akak... msa dkt rmah akak ok je... bla blik kolej aduhai...hahahah ada mlm 2 smpi trmimpi-mimpi nk pndh... xkn nk pndh lg.. bla nak abis bljr..huhuhuk... teda la...teda niat pun mo pindah...hihi mgu dpn 1 lg ada test..hmm...jem otak sy...hehehe... blik jak dri kl katil x tgang, smpai cdar nak trbka.... pdahal sblm blik 2 sy da tgangkn...xkn biarkn x kmas kn...bla sy blik x cm 2 da.....sblm ne pun asl blik kl...blik dri kl jak tgk katil da x kmas..huuhuh sy bkn jnis nk sound2 org..huhu diam je la...sbr je.... tp sbr smpi bile....geramnye.... da la pnt....nmpk ktil x kms cm 2....klu skali je xpa...ne da bnyk kli...hmm....trlalu bek kot...:(
pas 2...npa ada mslh jak ngn dy...aduhai....jadi bengang ne...xtau nk wt cm na.. sadis2...:( ary2 tension...tp sbr je.... cm nak lari jak dri suma 2...p jau2.....waaaaaaaaa.....help2....
ary2 kecewa ne....mcm mana la 2...hmm...

pas 2 sy stress ngn salh stu topic business math ne...x brapa..huhu topic lain ok..tp topic ne ssh la....da buat....tp sgt2 ssh.... nk tnya kwn pun diorg pun x fham...tnya yg fhm... jwb x tau....aiya....hmm...xpa2....apa pun x leh...

blik dri kl mud rjin mau wt assigment ctu....hehe tp bla cri mklmat dy kat internet ssh la nk dpt..... trus sy xtau nk wt cmna.... 1 jam cri mklmt...tp x dpt...ne asgment group.... tp sy nk cri skit2 mklmat....sbb yg lain pun x jmpa....sy kna cri mklmat tntg surah al-imran dalam terjemahan jenis tafsir yang lain..bkn tafsir yg biasa kita guna.... tafsir lama...tp x jmpa...jmpa pun jnis tafsir jak...2 jenis tafsir....tpi x ckp sal ai-imran...huhu mna nk cri ne... nak study management lg ne...nk study math...huhu serabut...huhuhuk...:(

hmm....kdg2 ltih kwn wt kita mcm2 kn.... sabo jelah...hmm... kla....saja nak luah2 kat blogger... nk release tension skit...hihi k nak study blik...hihihi

daaa..... salam ramadhan ya..... jan lupa tarawih..:)

Tuesday, July 26, 2011

GiveAway EdY : still beauty


assalammualaikum...

trtarik dgn segmen ne.... lbh2 lgi dgn hadiah yg ditawarkan like angry bird... ^_^
bila nmpk segmen ne rasa nk join je...so... sy pun join la....
kalau korang nak join just follow blog en. edy je....
sy tag kat

tarikh ttp penyertaan : 11.59 mlm, 7 ogos 2011



Sunday, July 24, 2011

Segmen Mari Menambah Follower


Assalammualaikum..^_^

hmm... sy ne jrg mau update blog..haha sbuk jak ne....update bru2 ne sbb cti midsem... hihi bila nmpk segmen yg dianjurkan oleh cik lanun kita.. sy pun trfkir nak join.... so apa lg...jom kita join....

kalau nak join klik join..

Friday, July 22, 2011

Segmen kami blogger 1malaysia


Lagu Rasmi Negeri Sabah

Sabah tanahairku,
Negeri kita yang tercinta,
Pemuda-pemudi semua marilah,
Bangunlah bersatu semua.
Marilah bersama serta maju jaya,
Merdeka sepanjang masa,
Bersatu segala bangsa sentosa,
Sabah negeri merdeka.

sabah bh...hihi
jom join segmen sebagai rakyat malayasia...ne la msanya mengeratkan silaturrahim dan mengenali saudara yang lain...^_^
nak join klik jak banneer bendera malaysaia..:)
jom join
khai
hez

Wednesday, July 20, 2011

Segmen cx's : geng UiTM by campus


Assalammualaikum...

UITM Alor Gajah, Melaka

Diploma in Business Study

Part 1

jom join geng uitm by campus... ^_^

Tuesday, July 19, 2011

sAya DaRI UniVErsiti: UITM aLOR gAjaH...



Assalammualaikum.....

Nama panggilan saya yana

study kat uitm alor gajah

amek kos diploma pengajian perniagaan

kalau nak join klik ne

Monday, July 18, 2011

Begitulah CintaKu...

im with him... the person i love very much..^_^



Hari sabtu ne genap setahun aku bersama Mohd Tarmidzi Bin Rabatin.. Selama setahun kami bersama banyak suka dan duka antara aku dan dia... cinta itu datang dengan sendiri...cinta tu bukan untuk dicari..ia datang dengan tiba-tiba.. itu yang berlaku antara aku dan dia... semua ni tidak dirancang dan tidak disangka oleh sesiapa termasuk kami berdua... kami menerima kelemahan dan kekurangan masing-masing...aku menerima cintanya dalam cubaan 7 atau 8 kali untuk memilikiku...waa...banyak tu...hihii aku sengaja buat macam tue...sebab aku nak tau sama ada jujur atau sekadar untuk dipermainkan...aku serik dipermainkan.... hmm... mau tau cmana kami kenal..jom..:)

kami memang kenal sejak zaman sekolah menengah lagi...tapi...hehe aku dan dia tidak pernah bertegur sapa.....contack pun tidak pernah...kenal setakat dia tue seniour kami..heheh
lepas jak spm...aku selalu on9..2pun 0n9 fb jak... dari situ la bermulanya perkenalan kami...tapi masih x berapa...dia mula tegur aku....chat2...cita2 mcm 2 jak..hihih pas 2 teda...lagipun time 2 aku wat besa jak...sebab teda perasaan... bla msuk plkn...lma x contck dia di fb... bla cuti thun baru cina...aku balik kl tmpt akak aku...so..time 2 on9...tba2 dia tgur....kmi cita2....last2 dia mnta num...tp aku x semudah itu bagi num dgn sesiapa jak...dia yg bg num dia kt aku...tp aku lupa save...jahat kn..hihih sejak kna mainkan perasaan....mcm 2 la aku...mls mau lyn..hihi

habis plkn...tba2 dia ada msg...tp aku lpa save kn num dia..hihi ksian jga dia..huhu start dari situ kami contack mlalui sms jak...xtau dri mna dia dpt num aku..:) kmi pun mula rpt tp sekadar kawan....:) tpi kadang aku x bls... dia tau 2 sebab pa...xpa la 2...


aku terima dia seadanya.... aku mula jatuh cinta denganya sejak dia asyik ambil berat pasal aku...selalu memberi pendapat kalau aku perlukan...selalu buatkan aku ceria dan gembira...:)
bila aku keliru nk smbung study d mna... dia yang bagi pendapat dgn aku...hihi kmi smpat lgi lost contack atas sebab2 tertentu.. kmi mula bersms blik time aku terserempak dia di Karamunsing Mall...hihii ctu la 2...:P
aku da mula syg dia...suka dia....



bila aku mula terima dia....hihi dia x percya...aku trima dia...sbb da bnyk kli aku tolak...heheh mmg jujur n aku wt kptsan muktmad untuk hidup bersama dia...chewah..hihih sepa syg sy???? miji la...:P

saying i love u bukan mudah.... tp bla dia yang ucapkan kata2 2...aku gmbira sangat...:)
aku bahagia dengannya...aku bersyukur sbb ditemukan dgn dia... aku cuma mau dia.... aku syg dia....cyg miji...:) aku berharap kmi ditentukan jodoh yang panjang...amin...gtu la cita dia.... adui jiwang..hahaha






video

Tuesday, June 28, 2011

Cita-CiTA tiNgGi..

Cuti semester bagi murid-murid sekolah bagi sebuah sekolah yang berada di luar Bandar telah tamat tempohnya. Sekumpulan murid-murid pintar dari kelas 3 Ceria dengan cerianya memulakan kelas pertama dengan Cikgu Fery.

Seperti kebiasaan pada awal kelas cikgu ingin menyematkan semangat belajar dalam diri pelajar dengan bertanyakan cita-cita mereka.

Satu persatu pelajar dengan bersemangat menjawab.

Farid : Saya ingin jadi Doktor.

Cikgu Fery : Bagus….nanti cikgu boleh dapatkan rawatan percuma.

Ikhwan : Saya ingin jadi petani moden.

Cikgu Fery : Lagi bagus….nanti hantarkan bekalan sayur percuma ke rumah cikgu.


Cikgguuuuu!!!.Sahut seorang murid bernama Sharil dari meja belakang…


Cikgu Fery : Yer saya….

Shahril : Cita-cita dorang tak mencabar la cikgu…cita-cita saya ingin pecahkan rekod dunia..saya ingin menjadi orang pertama menjejaki kaki ke planet matahari.

Semua murid tepuk tangan dan bersorak.

Cikgu Fery : Saya rasa cita-cita awk tu akan menyebabkan awak dapat menetapkan tarikh mati awak la….kan planet matahari tu panas... terbakar la kaki awak tu…tengok macam petang ni la, panaskan…tapi ni jaraknya masih jauh..

Semua pelajar tengok Sharil…

Shahril : Ala…cikgu ni… cikgu…ingat saya ni bodoh sangat ke, saya tahu la matahari tu panas…tapi saya bercadang nak pergi malam…malam kan sejuk..macam semalam sejuk je…..

Semua murid tepuk tangan dan bersorak.

p/s : Anak muda sekarang ni memag tak boleh diduga.

Thursday, January 20, 2011

seBuLAn Di UITM





IniLah KAmi.....slalu bersma ne...^_^
Nah...sebulan sda kmi sini ne...hmm....bnyk jga perkara yg bru kmi bljar....tp so far so good la....math pun makin terer....ceh...yaka???hahahahaha tp...btl la...best ne bljr math cni...x sma tym sku dlu...lgi sgt2 faham...heheh
skg kls da abis.....nasib teda kls ptg lau ada xtau la....dmam ne skg...tdk slesa....huhu hari ne jga....huhu sdh2..... kmus sy hlg.....omg.........sdh sgt2....syg 2 kmus...adui....nth la ne....huhu cuai kn...nah 2 lah 2....hmm....mggu ne mgu last da...heheh mo cty thun bru cina sda kn....smlm bru jak abis test math...arap dpt yg trbaik la...amin...sng jak 2...cma 2 soaln mngelirukan.....tp xpa...sda try mo wt kn..hiihi mgu ne jga...mgu pokai..hahahahaa kmi suma pokai ne...hahahaaaaa nah.......tp mo blik cty jga kn...ok jak la...^_^ owh ya bru igt blum kmi dftr examination d uitm.....sblm 27hb ne...k perhatian kawn2ku jom dftr....jgn lpa k....hmm...daaa la....sy mo tido...huhu ^_^